Privatlivspolitik

Cookies & Privatlivspolitik

Ved at benytte denne hjemmeside accepterer du, at vi bruger cookies.

Hvad er en cookie? 
Cookies er små tekstfiler, der gemmes i din browser, så vi kan se, at din computer, smartphone, iPad eller lignende har besøgt denne hjemmeside. 
Disse cookies kan have mange forskelligartede formål og kan eksempelvis bruges til at huske præferencer og føre statistik over dit besøg og andre besøgende. 

Oversigt over hjemmesidens brug af cookies: 

Cookies som er nødvendige 
Visse typer cookies er nødvendige for at denne hjemmeside kan levere fx en tjeneste, som du udtrykkeligt har anmodet om. Det kunne eksempelvis være et login. 

Cookies til dine præferencer 
Disse typer cookies skal sørge for, at du får den bedst tænkelige oplevelse her på hjemmesiden. Det kan være cookies, som husker din navigation på siden, valg i bokse og lignende. Intet af denne indsamlede information kan identificere dig personligt. 

Cookies for optimering og løbende drift 
Disse typer cookies anvendes eksempelvis til at samle statistik om trafik til og fra hjemmesiden. Kun i begrænset omfang kan disse data identificere dig som bruger. Der bliver dog ikke gjort brug af disse data i forhold til den enkelte bruger. 

Blandt andet anvendes dataene her i forbindelse med vores brug af Google Analytics, MetaTraffic eller andre analyseprogrammer. Disse oplysninger går til servere, som kan være placeret i både Danmark og udlandet. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Sådan afviser du cookies 
Ved at ændre indstillingerne i din browser, kan du afvise cookies på din computer. Hvordan du ændrer indstillingerne i din browser afhænger af, hvilken browser du anvender. Vælger du at indstille din browser, så du ikke modtager cookies, skal du være opmærksom på, at du kan gå glip af funktioner og lignende på hjemmesiden, som i så fald ikke vil fungere. 

Sådan slettes du dine cookies 
Hvis du tidligere har accepteret cookies, kan disse også slettes. Det gør du ligeledes i indstillingerne af din webbrowser. 

Privatlivspolitik:

Introduktion 

For at kunne levere vores ydelser bestående af: Forretnings-udvikling og virksomheds-assistance, kan der være vigtige personoplysninger, vi har behov for at behandle. Vores persondatapolitik er ment som en hjælp til at forstå, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi anvender dem til. Dette er vigtige oplysninger, så vi håber, at du vil tage dig tid til at læse dem.  

Skulle du have spørgsmål, eller ønsker du yderligere information, er du velkommen til at henvende dig til vores persondataansvarlige: 

Kontaktoplysninger på persondataansvarlig 

Majken Hjorth Andersen, tlf. 27524022 eller mail majken@plusminus.dk 

Dataansvarlig 

Plusminus Bogføring (CVR-nummer 27524022) 

Vores behandling af dine personoplysninger 

Vi behandler personoplysninger, som du har udleveret til os i forbindelse med ”Hovedydelsen”.  

Disse personoplysninger behandler vi for at kunne leve op til vores kontraktlige forpligtelser overfor dig i forbindelse med den definerede opgave, du beder os om. 

Typisk drejer det sig om disse personoplysninger: 

  • Navn, adresse, telefon, e-mail, CPR nr. 
  • Kunde / leverandørforhold 

Tidsfrister for sletning/opbevaring 

Vi stræber efter at slette (eller anonymisere) personoplysninger, så snart de ikke har nogen relevans. Dog opbevarer vi dem altid i minimum 5 år af hensyn til bogføringsloven.  

Dine rettigheder i forhold til persondataforordningen 

I forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger har du adskillige rettigheder: 

  • Retten til at modtage oplysning om, hvordan vi behandler dine personoplysninger (oplysningspligt). 
  • Retten til at få indsigt i dine personoplysninger. 
  • Retten til at få urigtige personoplysninger rettet. 
  • Retten til at få dine personoplysninger slettet. 
  • Retten til at gøre indsigelse mod at dine personoplysninger anvendes til direkte markedsføring. 
  • Retten til at gøre indsigelse mod automatiske, individuelle afgørelser, herunder profilering. 
  • Retten til at flytte dine personoplysninger (dataportabilitet). 

 
Alle ovenstående rettigheder håndteres manuelt ved henvendelse til vores persondataansvarlige. 

Vi kan afvise anmodninger, der er urimeligt gentagende, kræver uforholdsmæssig meget teknisk indgriben (f.eks. at udvikle et nyt system eller ændre en eksisterende praksis væsentligt), påvirker beskyttelsen af andres personlige oplysninger, eller noget som vil være ekstremt upraktisk (f.eks. anmodninger om oplysninger der findes som sikkerhedskopier). 

Hvis vi kan rette oplysninger, gør vi naturligvis dette gratis, med mindre det kræver en uforholdsmæssig stor indsats. Vi bestræber os på at vedligeholde vores tjenester på en måde, der beskytter oplysninger fra fejlagtig eller skadelig ødelæggelse. Når vi sletter dine personoplysninger fra vores tjenester, er det derfor muligt, at vi ikke altid kan slette tilhørende kopier fra vores arkivservere med det samme, og det er ikke sikkert, at oplysningerne fjernes fra vores sikkerhedskopisystemer. 

Du har til hver en tid retten til at klage til Datatilsynet (https://www.datatilsynet.dk/borger/klage-til-datatilsynet/ 

Oplysninger, som vi videregiver 

Vi videregiver ikke personlige oplysninger til virksomheder, organisationer og enkeltpersoner uden for Plusminus Bogføring. Undtagelsen er i disse tilfælde: 

  • Med dit samtykke 

Vi videregiver personlige oplysninger til virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner uden for Plusminus Bogføring, hvis vi har dit samtykke. Vi kræver aktivt tilvalg af videregivelse af alle personoplysninger. 

  • Til ekstern databehandling 

Vi videregiver personlige oplysninger til vores samarbejdspartnere eller andre betroede virksomheder eller personer, der behandler dem for os. Deres behandling er baseret på vores instrukser og i overensstemmelse med vores privatlivspolitik og andre gældende tiltag til fortrolighed og sikkerhed, eksempelvis vores databehandleraftale. 

  • Af juridiske årsager 

Vi videregiver personlige oplysninger til virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner uden for Plusminus Bogføring, hvis vi i god tro mener, at adgang, brug, bevarelse eller offentliggørelse af oplysningerne er nødvendig for at: 

  • Overholde gældende love, bestemmelser, sagsanlæg eller retsgyldige anmodninger fra offentlige myndigheder. 
  • Håndhæve gældende servicevilkår, herunder undersøgelse af potentielle overtrædelser. 
  • Registrere, forhindre eller på anden måde beskytte mod problemer med bedrageri, sikkerhed eller tekniske problemer. 
  • Holde Plusminus Bogføring fri fra skade, vores kunder eller offentlighedens rettigheder, ejendom eller sikkerhed, sådan som det kræves eller tillades i henhold til lovgivningen. 

Vi kan dele oplysninger, der ikke identificerer personer, med offentligheden og vores partnere. 

Informationssikkerhed 

Vi arbejder hårdt for at beskytte Plusminus Bogføring og vores kunder mod uautoriseret adgang, ændring, offentliggørelse eller ødelæggelse af personoplysninger, som vi lagrer. 

Vi har implementeret følgende organisatoriske og tekniske foranstaltninger generelt: 

  • Antivirus på alle it-systemer, der behandler personoplysninger. 
  • Backup af alle it-systemer, der behandler personoplysninger. 
  • Anvendelse af branchetypiske it-systemer til behandlingsaktiviteterne. 
  • Adgangsbegrænsning til personoplysninger, så der kun gives adgang, hvor det er nødvendigt. 
  • Databehandleraftaler med leverandører, der behandler personoplysninger. 
  • Tavshedserklæringer med personale, der har behov for at behandle personoplysninger. 

Overholdelse og samarbejde med tilsynsmyndigheder 

Vi gennemgår regelmæssigt, at vi overholder vores egen persondatapolitik. Vi overholder også adskillige selvregulerende sikkerhedspolitikker. Når vi modtager formelle skriftlige klager, kontakter vi afsenderen for at følge op på klagen. Vi samarbejder med de relevante lovgivende myndigheder, f.eks. Datatilsynet, om at løse klager om overførsel af personlige data, som vi ikke kan løse direkte med vores brugere. 

Ændringer 

Vores privatlivspolitik kan ændres fra tid til anden. Vi begrænser ikke dine rettigheder i henhold til denne privatlivspolitik uden dit udtrykkelige samtykke.  

Eventuelle ændringer af denne privatlivspolitik angives på denne side, og hvis der sker væsentlige ændringer, vil vi gøre opmærksom på dem på en mere iøjnefaldende måde (for visse tjenester oplyser vi bl.a. om ændringer via e-mail).